Footer menu

En gång Swea alltid Swea

Får vi presentera SWEA Global?

Text: Christina Hallmert, f.d. ordf. SWEA International, Inc.Christina Hallmert, SWEA Internationals ordförande; Foto: Åsa-Lena Lööfswea-global-logga-600px
Foto: Åsa-Lena Lööf och Boel Björkman

I somras på Sverigemiddagen träffade jag Sweor som jag inte mött på länge och slogs än en gång av den känsla av sammanhållning som direkt infinner sig trots att vi inte setts på år och dag. Jag tror att det finns få motsvarigheter till just den känslan av global gemenskap.

Bl.a. träffade jag en Swea som flyttat hem efter många år utomlands. Hon tillhörde fortfarande sin ursprungliga avdelning men visste inte hur hon skulle göra nu eftersom hon flyttat till en ort långt i från avdelningarna i Sverige. Skulle hon fortfarande kunna vara med i SWEA?

Hon blev glad när jag berättade att SWEA sedan ett par år erbjuder medlemskap även för den som inte bor nära en befintlig avdelning. Det gäller inte bara i Sverige utan var som helst i världen och det heter SWEA Global.

Vad är då SWEA Global? Jo, ett alternativt medlemskap utan avdelning. Som medlem i SWEA Global är man en fullfärdig SWEA-medlem. Du får Forum i brevlådan och e-postutskick som SWEA-Nytt och ordförandens månadsbrev. Självklart har man som medlem i SWEA Global tillgång till vår Facebook-grupp SWEA Världen, SWEA Professional Worldwide och andra social networks. För att inte nämna medlemsregistret och vår webbplats swea.org.

Men inte bara det. Sverigemiddagen och alla sommaraktiviteter i Sverige är öppna för medlemmar i SWEA Global, precis som övriga möten i världen (region-och världsmöten). Så med andra ord ligger hela SWEA-land öppen för dessa medlemmar, precis som för medlemmar i en ”vanlig” SWEA-avdelning.
Under Sverigemiddagen 2016; Foto: Boel Björkman

Vad kan då en medlem i SWEA Global eventuellt sakna jämfört med medlemskapet i en traditionell avdelning?

Inga lokala aktiviteter arrangeras, givetvis, och ingen styrelseverksamhet förekommer. Den lokala anknytningen och kontakten på orten finns ej. Men en stor, virtuell SWEA-värld med många möjligheter till samvaro och nätverkande ligger där och väntar. Du är välkommen att ta del i SWEA-aktiviteter över hela världen när och där du själv önskar.

Swean jag träffade på Sverigemiddagen hade varit rädd att det inte skulle bli några fler Sverigemiddagar. I stället blev hon entusiastisk och kommer att gå med i SWEA Global nästa år. Självklart kommer hon att gå även på nästa års Sverigemiddag och i flera år framöver.

Även medlemmar i nedlagda avdelningar väljer ofta att gå med i SWEA Global. En gång Swea alltid Swea! Ingen vill gå miste om vår världsvida vänskap och genom SWEA Global går det att fortsätta hålla kontakt med andra Sweor från hela världen och vara del av det här fantastiska, unika nätverket – trots att ingen avdelning finns.

Att vara medlem i den största Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige som ger ut stipendier och donationer för över 2 miljoner svenska kronor varje år är ett privilegium och något att vara stolt över och glad att tillhöra, oavsett var man bor.

Är du eller någon du känner på väg till en ort där SWEA inte finns? Då kan du/ni också gå över till SWEA Global genom att klicka här: global.swea.org/medlemsansokan/