Footer menu

Cecilia i New Orleans svarar “Varför gick du med?”

Text och foto: Cecilia Kjellgren

Så här svarade Cecilia Kjellgren när Ingrid Westin ställde frågan: “Varför gick du med i SWEA Global?”

Cecilia Kjellgren; Foto: PrivatSWEA New Orleans är tyvärr numera nedlagt och det kändes tryggt att få flytta över mitt medlemskap till SWEA Global. SWEA Global utgör ett ovärderligt stöd och skapar fantastiska nätverk världen över.

Under min uppväxt bodde jag i flera olika länder i samband med mina föräldrars SIDA*-uppdrag. 1988 kom jag till konsulatet i New York, som vikarierande UD-anställd, och blev sedan kvar i USA. Stormen Katrina i New Orleans var en omvälvande tid för oss alla och jag blev än mer mån om att vi svenskar skulle hålla ihop och stödja varandra.

Att utöva svenska traditioner och att uppehålla det svenska språket har alltid varit viktigt för mig och min man. Nu har vi tre vuxna barn som är nyfikna på en framtid i Sverige. Välutbildade utlandssvenska ungdomar utgör ju en fantastisk resurs för Sverige och vi som svenska föräldrar är förstås glada att vi lyckades upprätthålla svenskheten i hemmet.

Det är mycket tack vare SWEAs informativa media och de olika intressegrupper som hjälper oss utlandssvenskar på vägen, vare sig vi bor utomlands eller beslutar oss för att återvända hem till Sverige.

* SIDA är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen. Se sida.se/Svenska/Om-oss/vart-uppdrag/

Foto: Cecilia Kjellgren

Foto: Cecilia Kjellgren